2022 pantone yilin rengi very peri
Blog

2022 Pantone Rengi Very Peri İle Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonunda değişiklikler yapıp yaşam alanına farklı bir hava katmayı sevenlerin ve aynı zamanda trendlerin izinden gidenlerin heyecanla beklediği o gün geldi: Evet, 2022 Pantone yılın rengi açıklandı! Her yıl küresel renk otoritesi Pantone tarafından açıklanan yılın rengi, 2022 yılında “Pantone 17-3938” koduna sahip olan “Very Peri” oldu.

“Bu sene hangi renk moda?” sorusunun yanıtı Very Peri rengi oldukça ilginç bir renk, çünkü bu ton Pantone renk kataloğunda yer almıyor. Mavi ve kırmızı tabanlı, mora çalan bir mavi tonu olan Very Peri bu yıl ilk kez üretildi. Markanın bu rengi seçmesi ise pandemi sonrasında yaşadığımız dönüştürücü zamanlara, günlük yaşam anlayışının değişmesine, fiziksel ve dijital hayatın iç içe geçmesine vurgu yapar nitelikte.

Peki, 2022’nin rengi olan Very Peri rengi ile ev dekorasyonu nasıl şık ve dikkat çekici şekilde bir araya getirilebilir? İşte, bu yılın moda rengi Very Peri ile uygulayabileceğiniz dekorasyon önerileri:

2022 Pantone Rengi Very Peri

Very Peri’nin Canlılığını Mobilyalar Sayesinde Yansıtın

Sıra dışı, bir o kadar da canlı ve sakinleştirici bir ton… Renklerin psikolojik etkileri dikkate alındığında mavinin doğayı çağrıştırdığı ve huzur verdiği, morun ise yaratıcılığı tetiklediği bir gerçek. O halde siz de bu renge ev dekorasyonunuzda yer vermeye ne dersiniz? İşte, ev dekorasyonunda dikkat çekici bir şekilde Pantone 2022’nin rengini değerlendirmek isteyenlere dekorasyon fikirleri:

  • Eğer mavi ya da mor ile uyumlu olacak renk paletinden yola çıkarak bir ev dekorasyonu uyguladıysanız koltuk ya da berjerlerinizi Very Peri renginde seçebilirsiniz.
  • Yemek masası sandalyesi seçimlerinde artık tek renk ve modele sadık kalmaktansa farklı alternatifleri aynı masada buluşturmak moda. Dilerseniz sandalyelerinizin bazılarını bu renk ile kaplatabilir ya da mobilya boyaları ile boyayıp hem onları yenileyebilir hem de trendlere ayak uydurabilirsiniz.
  • Üzerinde çini desenlerinin yer aldığı ve mavi ile beyazın uyumunu bir kez daha kanıtlayan şifonyerlerle komodinler son yıllarda oldukça popüler.
asos mavi koltuk takımı

Duvar Dekorasyonunda Trendlerin İzinden Gidin

Yaşam alanınızı ne kadar özenle ve uyumlu bir şekilde dekore ederseniz edin, duvarları boş bir ev hiçbir zaman kendini tam olarak gösteremeyecektir! İşte, tam da bu sebeple duvar dekorasyonu fikirlerini hayata geçirmek önemli. Peki, 2022 yılı Pantone rengi Very Peri’ye duvarlarınızda nasıl yer verebilirsiniz?

  • Artık odanın bir duvarını boyamaktansa şerit tekniğinden yararlanıp bir duvarın bir bölümünü boyamak son yıllarda duvar dekorasyonu örneklerinde daha sık karşılaşılan bir uygulama. Very Peri’yi gök mavisi, açık gri, pastel tonlarındaki bir sarı ile aynı duvarda bir araya getirip değerlendirebilirsiniz.
  • Geometrik duvar boyası, odada canlı bir ambiyans yaratmak isteyenlerin tercihi. Eğer siz de geometrik duvar boyası yapıp 2022 Pantone yılın rengine evinizde bu şekilde yer vermek istiyorsanız senenin moda renkleri arasında yer alan yeşil, kahverengi, hardal rengi, bej gibi renklerle Very Peri’yi kombinlemeyi düşünebilirsiniz.
  • Mavi tabanlı mor renkte ayrıntıların bulunduğu duvar kâğıtları da bu trend uygulamayı hayata geçirmek ve renkli ev dekorasyonu yapmak isteyenler için oldukça uygun.

Pantone 2022 Rengine Detaylarda Yer Verin

Mobilya değiştirmek, duvarları boyamak ya da duvar kâğıdı uygulamak sizin için radikal değişimlerse üzülmeyin; Pantone 2022 yılın rengine evinizdeki detaylarda da yer vermeniz mümkün!

  • Very Peri rengi içeren tablolar, duvar panoları, çerçeveler hem güzel hem de trend bir duvar dekorasyonu için yardım alabileceğiniz ürünler.
  • Yılın trend renginde üretilen biblolar, evinizi daha hareketli kılabilir.
  • Kırlentler, koltuk battaniyeleri, nevresim takımları, hatta banyo ev tekstili ürünlerinin olmazsa olmazlarından olan havlular… Very Peri ya da ona yakın tondaki mavi renkler yılın canlı atmosferini evinize taşımanız için yeterli olabilir.
  • Tezgâh üstü banyo aksesuarları ise trend renklere ve desenlere alanda yer vermek için her daim süper kahramanlar! Mavi detayların bulunduğu sabunlukların, diş fırçalıklarının, çöp kovasının banyonuza hareket katacağından hiç şüpheniz olmasın.

Dahası Var: 2022’nin Moda Pantone Renkleri

Pantone her sene bir ya da iki rengi (tıpkı geçen sene olduğu gibi) “Yılın Rengi” seçse de bunun yanı sıra sezonun trend renklerini de duyuruyor. Pantone 2022 renkleri arasında ise canlı ve aynı zamanda dengeleyici renkler ön plana çıkıyor. Peki, bu senenin moda renkleri neler?

2022 ilkbahar/yaz trend renklerinde mavi, pembe, sarı ve yeşil tonları yoğunlukta. Pantone renk kodlarını ve isimlerini hemen aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.

2022 pantone renkleri

*Görseller Very Peri’ye yakın tonlarda seçilmiştir; tamamen rengi yansıtmayabilirler.